..::PengumumaN::..

Okey tak dgn layout terbaru nie?ok bg kT la..tp still dlm proses mengedit ;)

Dec 9, 2009

..::PromOsi KemasUkan Kolej Kemahiran Tinggi MARA Masjid Tanah, Melaka::..



Hye koraG..Entry ni untuk peGhebahan prOmOsi
beLajar di Kolej Kemahiran Tinggi MARA Masjid Tanah, Melaka..


Sesi Pendaftaran Kemasukan untuk Januari - Jun 2010..


Nie tempat kT bkerja..
jd smEstiY kT pn nk prOmote
kpd sUme belia yg bminat untk smbuG bLajar..


Kursus yg ditawarkan di KKTM Masjid Tanah, Melaka
adalah berkaitan dlm Mekanikal Pembuatan


Terdapat 3 Kursus di KKTM Masjid Tanah:-

  • Diploma Teknologi Pemprosesan Polimer Komposit
  • Diploma Teknologi Pemprosesan Plastik
  • Diploma Teknologi Pemprosesan Seramik

Tempoh Pengajian adalah selama 3 TAHUN


Syarat-Syarat Kemasukan :

  • BumipUtera
  • Berumur antara 18 - 40 Tahun
  • KEPUJIAN dalam mata pelajaran berikut di periGkat SPM/SPMV:
BAHASA MELAYU-MATEMATIK
SATU (1) SBUJEK SAINS / TEKNIKAL VOKASIONAL
  • LULUS Bahasa Inggeris

YURAN PENGAJIAN ADALAH PERCUMA


BiasiSwa Diberikan oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA)


kEcuali Bayaran untuk Pendaftaran Kemasukan Belajar
Sebanyak RM450.00 Sekali Bayar Sahaja


Pelbagai keMudahan diSediakan termaSuk dari sEgi
PengaGkutan, Aktiviti Riadah dan Keselesaan para pelajar..



Untuk Maklumat Lanjut sErta untUk lihat kawasan dan kEmudahan
di KKTM Masjid Tanah ini,
siLa layari
Website : www.kktmmt.com



atau hubungi kami di 06-3851104 / 1107
untuk pertanyaan lanjut.



Untuk makLuman koraG,
bG kt ni peLuaG yg tak patut dipersia2kan..

dari segi logikY..
koraG da dibiayai untuk belajar bsuGguh2 shj..
sgala kperluan disediakan..

Owh..time kT study dlu..
sgala2Y pndai2 la hidup..

mkn..tempat tiGgal..
bLik tidO pn da mCm umah setiGgan..

tp kat cini..
BEST giLer...

xmOla pUji bnyk2..sb tmpat kje sndiri kn..
kang koraG kata Indah Khabar Dari Lupa Lak..
sb kT yg prOmote sndri...


Adik kT pn aDa soraG yg bLaja kat cni..



Anyway..
If sape2 yg bminat untuk bLajar kaT cni..
or Cadangkan la pada Anak2 buah, jiran2 or spupu
siLa hubungi kat no tel tu or kLo rajin..dtgla kat cni..hihi



Ok..


"Berkhidmat Untuk Negara"
"Cemerlang, Gemilang, Terbilang"





20 comments:

sharamli said...

mekanikal pembuatan...
sma ngn k0s 0rg tgh amek skg ni...

@rE-LonG said...

sharamli:

Yeke?sharamli amek dip gak ke?kursus ape?kat mane study?

CINTAMANISZ Lite said...

baguih ke study sini (KKTM)? Kalo bagus..leh ler bg cdgn kat anak sedara akak. Tp lambat lagi ler..pasal dia baru nak amek SPM ujung bulan ni nanti...hehe.

@rE-LonG said...

Kak CintaManisZ Lite:

Sudah Tentu Bagus..hihih
Dari sEgi tmpat n kselesaan mEmg sgt ok..


pkerjaan dlm bidaG ni pn xbnyk lg org yg bklulusan yg dperlukan..

akak bleh suh ank sdara akak apply kmasukan bln 7 nnti ye ^_^

PinQib said...

hemm, kita ada adik, tp da masuk poli.
hehe.,
tunggu yag sorang tgh spm ni..
hehe..
jauh sangat palk dr kelate..

hehe.,
memng pakej lengkap laaa

@rE-LonG said...

PinQib:

Dear..
Its ok..KKTM raseY kat Pasir Mas pn ada..
tp lupa kos ape ada kat sane..hihi


tp xpe..jauh perjalanan, luas pemandaGan.. ^_^

yatisalem said...

hi;

Kepada sesiapa yang berminat untuk join member dibawah saya dan beli mana-mana product USANA rebate rm24 dan free salah satu item handmade jewelry saya ,sila rujuk website dibawah untuk keterangan lanjut


USANA ;selepas 5 hari bersama USANA berat saya turun 4kg dan kesihatan saya bertambah baik(sila nyatakan penyakit yang anda hadapi sekarang)-kini sudah 40 hari saya bersama USANA dan berat saya turun 10kg tanpa senaman(berat akan turun secara natural bersama program diet dan pemakanan yang sesuai ).Disamping itu juga USANA mempunyai rangkaian product untuk seluruh kesihatan kita .nyatakan penyakit anda dan saya akan advice product USANA yang sesuai

pendaftaran keahlian rm99(sesudah menjadi member anda akan diajar bagaimana membeli USANA secara online dan tidak perlu pergi ke outlet sendiri untuk mendapat barang kerana barang anda akan dihantar terus oleh HU USANA by city link ,rm4 untuk shipping seluruh malaysia tidak mengira berat pesanan anda.Saya juga akan membimbing anda untuk menjadi distributor bagi product USANA secara online khususnya)

add saya di ym anda;
usana_yatisalem

email;usana_yatisalem@yahoo.com

http://www.usana.riqzmiecreation.com/

http://www.riqzmiecreation.com/

qasehnunu said...

kalaw entry ni kekal smpai akhr desember mksdnye xde wt entry baru lah ea...bru nga shox lyn2 belog ini...

p/s:qn da follow..t follow blik ehh

@rE-LonG said...

qasehnunu:


nk tgOk entry tbaru kene bace kat bwh..entry psl promOsi KKTM ni akan turun paGkat ble hbis disember ni cyang..

Beauty Touch said...

hye u...ni feen from BT.bile eh wedding u..i ada special price for my follower :P
sms me ya...muah!

Faarihin said...

Salam ziarah tuan umah..

kat situ de kursus pendek tak?

kursus sebulan ke dua bulan ke 3 bulan ke? ada tak?.. (^__^)

@rE-LonG said...

Farihin:

Awak..
kat cini xda kursus jgka pendek..


kat cni bLaja diploma 3 tahun..kursus lain xda ;)

Solehah said...

oo..kalau ade nnt ok la..

@rE-LonG said...

sOlehah:

bgus2..promote2 la kat org lain ye ^_^ hihi

Nadim said...

Salam,

Saya nak bertanya sket.. bila KKTM Masjid tanah ni mula ambil student ye? dan berapa ramai student yang tengah belajar disana skrg ni?

@reLong said...

Nadim:

W'slm..Pgambilan biaseY keluar kat internet laman mara..www.mara.gov.my

skrg pgambilan da dibuat..biaseY slain isi online KKTM Masjid Tanah ada buat promosi kat sesetengah negeri or leh isi borang untuk kemasukan..

tp skrg dah ditutup pengambilannya..

Zabri Simat said...

Kalu kos pemprosesan seramik mcmana peluang pekerjaan selepas tamat kursus eeerk

@reLong said...

Zabri Simat..

Maaf lambat reply..actually lama xjengah blog..hihi
Biasenya peluang pekerjaan berkaitan kos pemprosesan seramik selain keje di kilang buat seramik, peluang pekerjaan di syarikat buat kapalterbang dan di kilang2 elektronik.
Maafkan sy xdpt bg terperinci sb da lama pindah pusat.

If encik call KKTM Masjid Tanah encik boleh tau terperinci berkenaan kursus2 yg terdapat di sana. Skrg sy da bertukar pusat di MRSM pula..

Insyaallah peluang bekerja banyak lebih2 skrg peluang pekerjaan kemahiran lebih banyak diperlukan sekarang berbanding akademik.

wAfIy said...

Tempat tinggal macam mana? Sendiri ke ada tempat tinggal dia?

@reLong said...

asrama disediakan ;)